Kuvateksti

Edvard Hannolainen, Di, yritystoiminnan asiantuntija  328.

Olen kiinnostunut Lappeenranta alueen kehityksestä ja pienyrittäjien menestyksestä. Perhe-elämässä on tasapainoa ja iloa. Kotona on neljä teini-ikäistä lasta, joista olen ylpeä. Tärkeintä on toiminnan rehellisyys, aktiivisuus ja ammattitaito.

Kuvateksti

Pertti Hintsanen, vartija- järjestyksenvartija 329.

 Kaikkien kuntalaisten, etenkin työttömien ja muuten vähävaraisten asiat ovat minulle tärkeitä. Sijaintimme kannalta maanpuolustukselliset asiat on otettavat vakavasti. Motto: Sitä saa mitä tilaa.

Terveisin
Pertti Hintsanen
Kärrääjänkatu 3 B 1
53300 Lappeenranta
Puh. 0500 658 073
E-mail: pertti.hintsanen@hotmail.fi

Kuvateksti

Juha Härkönen, ohjaaja, yrittäjä 330

Syntyperäinen Lappeenrantalainen. Perheellinen reilu 50 vuotias ehdokas, joka hakee luottamustanne 5 kertaa hoitamaan kunnallisia luottamustoimia.  

Viimeisen kauden olen toiminut valtuutettuna, kaupunginhallituksen jäsenenä, hallinto- ja henkilöstöjaoksen vara puheenjohtajana, organisaatiotoimikunnassa, sekä historiatoimikunnassa vpj:nä, tehtävään johon jouduin Antti O:n liian aikaisen poistumisen takia.

Miksi Myö ? Sitoutumaton ryhmä valikoitui omista kokemuksista, ammattiyhdistys kentässä toimiessani, ryhmäkuri ja kyseenalaisten päätösten määrä järkytti siinä määrin, että kovasti sitoutuneet joukot ovat, ihmisten elämää koskevilla päätöksillä, saaneet voimaan pahoin.

Työtapa päätösten kanssa jossa tarvitaan kokonaisuuksien hallintaa, luovuutta ja maalaisjärkeä, joka tukee ihmisten elämän oikeita tilanteita, on mielestäni se ainoa oikea kunnallisessa päätöksenteossa.  

Toimin ohjaajana vastaanottokeskuksessa, kansainvälinen on työmaa kauniissa konnunsuon maisemissa, olen myös "vartti yrittäjä" ja ylpeä siitä. Kausiluonteisissa työtehtävissä kesäkioskeilla on moni opiskelija käynyt aloittamassa työuraansa, saanut tiliä tulevaan.

Tänäkin kesänä on ilo työskennellä n. 30 nuoren tulevaisuudentekijän kanssa.

Kulttuuri. Harmi että se on saatu survottua teatterin vuokrakustannukseen, ja keskustelu loppunut siihen.

Valmis se asia ei ole, toimintaa on kehitettävä/laajennettava, kuten on talo suunniteltu. Kulttuurittomat paikat ovat kuolleet pois kartalta, myö ei siihen ruveta.

Mikäli kansa sen suo, on tuleva kausi, yksi sen pää teemoista, ostokyvyn palautus. Eläkeläisestä - palkansaajaan, lapsia unohtamatta, nyt maksaa eläminen liikaa. Investoinnit on toteutettava, niihin suunnitelmat olemassa, mutta tie rahoitusratkaisuihin on harvinaisen mielikuvitukseton.  

Nöyrin kiitos kuluneista kausista ihmiset, kiitos niistä lukuisista huomioista ja havainnoista joita olen ilokseni saanut, olen valmis yhteen kauteen kotikaupungin hyväksi.

Muistetaan käydä äänestämässä !      

Juha Härkönen

juha.harkonen@pp5.inet.fi


Kuvateksti

Leena Kohvakka-Turja, FM, apulaisrehtori, 333

Olen 59-vuotias kasvatus- ja opetusalan ammattilainen.  Olen toista kautta kaupunginvaltuustossa. Edellisellä kaudella olin toinen Myö:n edustaja kaupunginhallituksessa, tällä kaudella olen ollut jäsenenä Eksoten hallituksessa.  Olen saanut toimia tärkeillä näköalapaikoilla niin kaupungin kuin Eksotenkin luottamustehtävissä ja sitä kautta pystynyt perehtymään asioihin hyvin kokonaisvaltaisesti. 

Minut on jo syntymässä rokotettu kiinnostuksella yhteisten asioiden hoitoon, sillä olen koko ikäni toiminut aktiivisesti yhteisten asioiden hyväksi eri järjestöissä ja viimevuosina Myö-liikkeessä.  Sitoutumattoman vaihtoehdon valitsin, koska mielestäni paikallispolitiikassa ei tarvita puoluepolitiikkaa, vaan asiat hoidetaan asioina ja niin kuin kuntalaisille parasta on.  Poliittisten puolueiden edustajat joutuvat, tahtovat tai eivät, noudattamaan puolueen linjaa -  linjaa, joka muuttuu aina sen mukaan onko puolue maan hallituksessa vai ei. Sitoutumattomana voin olla alusta loppuun ajamani mielipiteen kannalla ilman, että "Helsinki määrää". 

Olen kulttuurin ystävä ja toivon, että Lappeenranta olisi joku päivä yksi Suomen tärkeimmistä ja omaleimaisimmista kulttuurikaupungeista, jonne tullaan pitkienkin matkojen takaa, ulkomailta asti.  Olen ylpeä ja iloinen teatteristamme, orkesteristamme ja kaikesta muustakin vilkkaasta kulttuuritarjonnasta, mitä meillä jo nyt on.  Mutta paljon voi tälläkin saralla vielä toimintaa kehittää.

Kuvateksti

Esko Kosonen, markkinointimerkonomi  334

Vähittäiskaupan palveluksessa esimiestehtävissä olen toiminut lähes 30 vuoden ajan. Yrittäjä vakuutus- ja sijoitustehtävissä olen toiminut menestyksellisesti lähes 20 vuoden ajan.

Monipuoliseen harrastustoimintaani kuuluvat muun muassa runsas liikunta, musiikki erimuodossa, lukeminen ja kirjoittaminen. Toimin aktiivisesti parin yhdistyksen johtokunnassa hoitaen myös näiden sihteerin tehtävät. Lisäksi toimin parissa vapaaehtoisjärjestössä avustus- ym tehtävissä kolmena, neljänä päivänä viikossa. Toimin taloyhtiömme hallituksen puheenjohtajana ja teknillisenä isännöitsijänä. Lisäksi toimin erään asuinkerrostalon hallituksen jäsenenä.

Luottamustehtävissä tavoittelen vastuun kantamista, en vallan kahmimista. Taloudenpidossa noudatan tasapainoista linjaa. Mielilauseeni on: Säästäväisyys ei tarkoita yhtämittaista rahan keruuta vaan pikemminkin yhtämittaista tuhlauksen välttämistä.

Kuvateksti

Petri Pulkkinen, myymäläpäällikkö 338

Olen Petri Pulkkinen, naimisissa,  45-vuotias neljän lapsen isä ja toimin myymäläpäällikkönä Lappeenrannan Prismassa.  Olen kotoisin Lappeenrannan Kivisalmen kaupunginosasta ja asunut siellä koko ikäni.

Vaaliteemani kumpuavat minulle tärkeistä asioista; lasten, nuorten ja vanhusten  hyvinvoinnista. Olen palvellut 25 vuotta urheiluharrastajia ja haluaisinkin, että jokaisella olisi mahdollisuus kokea monipuolisia urheilun elämyksiä.  Lähellä sydäntäni on luonnosta nauttiminen,  Saimaan mökkeily ja kalastaminen, joka on vastapainoa hektiselle työelämälleni.  Olen aina ollut kiinnostunut yhteisiin asioihin vaikuttamisesta ja toiminut aktiivisesti eri urheiluseuroissa ja useissa luottamustoimissa mm. olen Etelä-Karjalan Osuuskaupan hallintoneuvoston esimiesten henkilöstön edustaja. Luonteeltani olen sanavalmis ja avoin enkä pelkää ilmaista mielipiteitäni eri asioista. Haluan vaikuttaa yhteisiin Lappeenrantaan koskeviin asioihin.

Vaalimotto: "Löytyy junioreille ja senioreille"

Kuvateksti

Sirkka Seittenranta, eläkeläinen, sairaanhoitaja 343


Olen kiinnostunut ikäihmisten ja nuorten pärjäämisestä.
Haluan lisätä yhteisöllisyyttä esim. kerrostaloissa.
Terveydenhoito ei saa olla pelkkää rahastusta ja luukuttamista.
Kun pidät itsestäsi huolta voit auttaa muita.
Lappeenrannan kaupunkikuva siistiksi vaikka työttömät ja reippaat vanhukset töihin.
Päätöksiä tehdessä pitää selvittää ketä ne oikeastaan koskevat, miten ja kuinka paljon ne maksavat ja kuka ne loppujen lopuksi maksaa. Haluan, että jokainen ottaa vastuun omista päätöksistään.
Haluaisin kehittää tapaamisia kaupunkilaisten kanssa esim. x 1 kuukaudessa.

Kuvateksti

Kirsi Tapiola-Huomo, vuodeosastojen palvelupäällikkö, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja YAMK  344.

Olen naimissa ja kolmen pojan äiti. Olen toiminut Myö ry sihteerinä neljä vuotta sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan varsinaisena jäsenenä vaalikauden 2012-2017. Olen esimiehenä tottunut tekemään päätöksiä ja kantamaan päätöksistä vastuun. Kuitenkin emme saa mitään aikaan yksin, vaan tarvitsemme hyvää yhteistyötä jotta saamme asioita eteenpäin.

Toivon että lapsilla ja nuorilla on hyvä elää Lappeenrannassa. Viime vaalikaudella on yhteistyöllä saatu Lappeenrannan velkaa pienennettyä. Investointeja tulee tarkastella kriittisesti myös tulevalla valtuustokaudella. Keskustan alueen kouluverkkoa on jo riittävästi tiivistetty, siten katson, että Kaukaan koulu tulee säilyttää jotta alueen lapset saavat yhtenäisen koulualueen.Tulen tekemään myös työtä sen eteen, että Lappeenrannan ääni kuuluu myös tulevassa Maakuntahallinnossa. kirsi.tapiola@pp.inet.fi